Prijave so ODPRTE

Natečaj je v teku, skupine lahko oddajo prijavo v obeh kategorijah.

Tvoj krožnik, tvoja izbira, tvoji OKUSI PIVKE 2025

Kulinarični natečaj za osnovnošolce in srednješolce ter odrasle kuharske navdušence in gostince poteka med 1. aprilom in 1. julijem 2025

Tvoj krožnik, tvoja izbira, tvoji Okusi Pivke 2025!
Čas do konca natečaja:
0
0
0
0
Days
0
0
Hours
0
0
Minutes
0
0
Seconds

Tvoj krožnik, tvoja izbira, tvoji OKUSI PIVKE 2025

Kulinarični natečaj za osnovnošolce, srednješolce, odrasle kuharske navdušence in gostince.

Zavod za turizem Pivka v sodelovanju s Skupino Pivka-Delamaris vabi k sodelovanju na vseslovenskem kulinaričnem natečaju, namenjenem vsem, ki radi ustvarjajo v kuhinji in cenijo kakovostne lokalne sestavine. V središču ustvarjalnega izziva stojita piščanec in ribe Skupine Pivka-Delamaris.

Prijave so odprte od 01. aprila do 01. julija 2025.
Slavnostna razglasitev zmagovalcev bo na dogodku Okusi Pivke 2025, 14. septembra 2025.

KAKO SODELOVATI?

Vsaka prijava mora vsebovati:

  • Inovativen recept, ki vključuje surovine Skupine Pivka-Delamaris (piščanec, ribe)
  • Predstavitev priprave in fotografijo končne jedi v enem izmed naslednjih formatov:
  • Word dokument s fotografijami
  • Videoposnetek (brez časovne omejitve)
  • PowerPoint predstavitev
  • Drugi izbrani format

Oddaja prijave:

Preko Google obrazcev, povezava je dostopna spodaj.

OCENJEVANJE IN NAGRADE

Strokovna tričlanska komisija bo prejete recepte ocenjevala po spodnjih kriterijih:

  • Ustvarjalnost in inovativnost recepta.
  • Poudarek na uporabi lokalnih sestavin Skupine Pivka-Delamaris.
  • Vizualna in vsebinska kakovost predstavitve.
  • Izvedljivost recepta v praksi.

Nagrade:

  • Praktične nagrade in priznanja za najboljše tri v vsaki kategoriji
  • Zmagovalni recepti bodo vključeni v ponudbo izbranih restavracij Zelenega krasa v letu 2026
  • Gostinci prejemniki glavne nagrade bodo deležni dodatne promocije znotraj turistične ponudbe regije

Mladi kuharski ustvarjalci

Pravila in pogoji sodelovanja:

1. Udeleženci:

Natečaj je odprt za vse osnovne in srednje šole v Sloveniji. Vsak učenec/dijak lahko sodeluje le v eni skupini. Vsaka šola se lahko prijavi tudi z več skupinami, skupine niso številčno omejene.

2. Kategorije:

  • Junior Chef (osnovnošolske skupine)
  • Mladi gurmani (srednješolske skupine)

Odrasli kuharski navdušenci in gostinci

Pravila in pogoji sodelovanja:

1. Udeleženci:

Natečaj je odprt za vse polnoletne posameznike ali skupine, ki uživajo v kuhanju ali so že uveljavljeni gostinci. Vsak posameznik se lahko prijavi le enkrat ali sodeluje le v eni skupini. Skupine niso številčno omejene.

2. Kategorije:

  • Odrasli kuharski navdušenci (polnoletni posamezniki ali skupine, ki zgolj ljubiteljsko uživajo v kuhanju)
  • Kulinarični mojstri (polnoletni posamezniki, ki se profesionalno ukvarjajo z gostinstvom)

Posebna ugodnost za najhitrejše

Prve tri prijavljene skupine oz. posamezniki v vsaki kategoriji prejmejo 5 kg piščanca Perutnine Pivka in 10 konzerv rib Delamaris za uporabo pri pripravi svojega recepta.

Splošni pogoji in pravila za sodelovanje v natečaju so dostopna tukaj.

Celoten razpis za natečaj šolskih skupin je dostopen tukaj.

Celoten razpis za natečaj odraslih posameznikov in skupin je dostopen tukaj.

V primeru težav z oddajo prispevka preko Google obrazcev lahko pošljete to prijavnico (skupaj s prilogami natečaja in s posnetkom zaslona, ki prikazuje težavo pri oddaji) na elektronski naslov info@visitpivka.si.

Kontaktni obrazec

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Za več informacij

+386 (0) 30 644 799