fbpx

Kino Pivka

Kino Pivka2023-03-27T07:48:36+00:00

KINO PIVKA

Da smo lahko začeli uživati v lepoti javnega predvajanja gibljivih slik, sta zaslužna dva izuma: filmska kamera in filmski projektor. Obe iznajdbi sta ključni za gradnjo področja filmske kulture.

O razvoju kinematografa v Sloveniji se skozi 120-letno zgodovino sprehodimo skozi različne oblike. Čisto na začetku se pojavijo potujoči kinematografi, katerih lokacija je bila lahko zelo različna. Pojavljali so se v kavarniških, cirkuških in drugih prostorih družabnega življenja. Potujoče kinematografe so počasi zamenjale stalne namenske kinodvorane in dedicirana prizorišča na prostem, imenovana letni kino. Bistveno kasneje so se pojavili tudi zasebni kinematografi, avtomobilski ali drive-in kino. Danes pa so modni veliki kino centri, ki pod isto streho združujejo več kinodvoran, trgovin, restavracij.

Vendar pa v takšnem okolju ogled filma ni več dogodivščina kakršna je bila nekoč, saj se izgubi občutek intime in posebnosti dogodka. Če se tudi vi strinjate s tem, vas vabimo na obisk v Kino Pivka. Tu smo za vas združili prednosti sodobnih filmskih tehnologij in posebno doživetje obiska manjšega kinematografa, ki je bolj pristen, domač, vendar pa ponuja ogled filmskih novosti.

Obiščite nas.

KINO SPORED

KOLJA SAKSIDA

KOYAA IN NAGAJIVI PREDMETI (1)

Paketi filmov

Režiser: Kolja Saksida

Trajanje: 32 min

Na sporedu sobota, 1.4.2023 ob 17:00

O ZGODBI

Koyaa stanuje na gorski polici visoko nad oblaki. Sicer mirne dni mu popestrijo nagajivi vsakdanji predmeti, ki občasno nenadoma oživijo. Da mu stvari ne uidejo iz rok, mora vedno znova najti ustvarjalno rešitev v situacijah, v katerih se lahko znajde prav vsak izmed nas. Hkrati pa nas bo, kot to zna le on, spomnil na vrednoti vztrajnosti in pozitivne naravnanosti, na katere včasih morda malce pozabimo.

1. Koyaa – Razigrani avtomobilček (2017), dolžina 2’45”

2. Koyaa – Divji ležalnik (2017), dolžina 2’45”

3. Koyaa – Leteči zvezek (2017), dolžina 2’45”

4. Koyaa – Vztrajne nalepke (2017), dolžina 2’45”

5. Koyaa – Plešoče nogavice (2017), dolžina 2’45”

6. Koyaa – Zmrzljivi šal (2017), dolžina 2’45”

7. Koyaa – Lajf je čist odbit (2011), dolžina 3’00”

8. Živjo, Koyaa! (režija: Marina Andree Škop, 2017), dolžina 11’20”

TRAILER

IZSEKI

Naslov v izvirniku: 65
V kinu Pivka Sobota  1.4.2023 ob 19:30
Država / Letnik: USA/2023
Filmski žanr: Znanstvena fantastika, Pustolovski film, Drama
Igralci: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman
Režija: Bryan Woods, Scott Beck
Distributer: Con Film d.o.o.

PODROBEN OPIS

Po katastrofalni nesreči na neznanem planetu pilot Mills (Adam Driver) kmalu ugotovi, da je dejansko obtičal na Zemlji … pred 65 milijoni let.

Z eno samo možnostjo za rešitev se morata zdaj Mills in edina druga preživela, Koa (Ariana Greenblatt), prebiti po neznanem terenu, prepredenem z nevarnimi prazgodovinskimi bitji, v epskem boju za preživetje.

Ustvarjalca filma Tiho mesto in producent Sam Raimi predstavljajo 65, znanstvenofantastični triler z Adamom DriverjemAriano Greenblatt in Chloe Coleman v glavnih vlogah.

Scenarista in režiserja filma sta Scott Beck in Bryan Woods, producenti pa Sam RaimiDeborah Liebling in Zainab Azizi ter Scott Beck in Bryan Woods.

TRAILER

IZSEKI

Film distribucije Fivia

Zajčja šola: Velika kraja jajc

Rabbit Academy: Mission Eggpossible
ANIMIRANA PUSTOLOVŠČINA
sinhronizirano
Na sporedu sobota, 8.4.2023 ob 17:00
1h 16min / 76min
Leto: 2022
Država: Nemčija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Katja Grubel, Dagmar Rehbinder
Režija: Ute Von Munchow-Pohl
Vsi v Zajčji šoli so v visoki pripravljenosti. Vodja tolpe mestnih zajcev Leo se želi enkrat za vselej znebiti velike noči in se zato združi z lisicami. Ga bodo velikonočni zajci uspeli ustaviti? Naš mali junak Maks se mora odločiti, kam zares sodi. Skupaj z ostalimi zajčki mora napeti možgančke in zbrati ves svoj pogum, da bi preprečil lisicam, da bi za vselej uničile veliko noč. Zgodi se nepredstavljivo: najmočnejša magična moč velikonočnih zajcev, čarobno zlato jajce, postane črno! Leo želi prelisičiti družino lisic, da ukradejo vsa velikonočna jajca. Maksova edina možnost je v sodelovanju z lisičkom Ferdinandom, ki ponudi svojo pomoč. Toda ali lahko zajec res zaupa lisici? Gre za nadaljevanje celovečernega animiranega filma Zajčja šola: Varuhi zlatega jajca, narejenega po otroški knjigi Fritza Koch-Gotheja in Alberta Sixtusa.

IZSEKI

KOYAA in nagajivi predmeti 2

Sobota, 15.4.2023 ob 17:00

Kolja Saksida / Slovenija / 2019 / 31 min / brez dialogov / 3+

Nenavadne dogodivščine Koyee in krokarja visoko nad oblaki!

režija Kolja Saksida, scenarista Marko Bratuš, Kolja Saksida, animatorja Julia Peguet, Bartosz Kotarski, fotografija Miloš Srdić , montaža Tomaž Gorkič, glasba Miha Šajina, Borja Močnik, producent Kolja Saksida, distribucija ZVVIKS

zgodba
Koyaa živi na oddaljeni gorski polici visoko nad oblaki, kjer si dom deli z gospodom Krokarjem. Človek bi mislil, da je v tako odmaknjenih krajih vse mirno in spokojno, a dnevi tam so v resnici polni akcije in neobičajnih prigod. Okoli Koyee namreč oživijo sicer običajni predmeti, toda povzročajo mu kup preglavic. Medtem ko Koyaa skuša zadeve umiriti, Krokar mirno sestavlja, brusi in lepi ptičje hišice. Koyaa Krokarja komajda opazi, saj mora v akciji močno napeti možgane in hitro najti primerno rešitev za nastalo težavo. To pa seveda ni kar tako … A tudi Koyaa ni od muh!

TRAILER

IZSEKI

Naslov v izvirniku: Beautiful Disaster
V kinu Pivka Sobota  15.4.2023 ob 19:30
Država / Letnik: USA/2023
Filmski žanr: Romantični film, Drama
Igralci: Dylan Sprouse, Virginia Gardner, Austin North, Libe Barer, Ethan Embry
Režija: Roger Kumble
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

PODROBEN OPIS

Ljubitelji filmov Petdeset odtenkov sive in franšize Prvič, se bodo razveselili filma, posnetega po istoimenski knjigi.

Film govori o napeti ljubezenski zgodbi med dekletom Abby, ki pobegne pred očetom in preteklostjo ter se skupaj s prijateljico Americo odpravi na fakulteto, ki je daleč od njenega rojstnega kraja. Abby se izogiba vsemu, kar bi jo lahko spravilo v težave ali pripeljalo nazaj na stara pota. Travis Maddox, ki ga tam spozna, je vse, čemur se Abby želi izogniti. Čeden, potetoviran, zelo samozavesten, aroganten in temperamenten Travis je prava vaba za dekleta, saj si ga vse želijo in nobena se mu ne more upreti, on pa si ne želi resne zveze.

TRAILER

IZSEKI

UPS 2! PUSTOLOVŠČINA SE NADALJUJE

Naslov v izvirniku: Two by Two: Overboard!
V kinu Pivka Sobota  22.4.2023 ob 17:00
Dolžina filma: 85 minut
Država / Letnik: LUX/2020
Filmski žanr: Animirani film, Pustolovski film, Komedija
Režija: Toby Genkel, Sean McCormack
Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

PODROBEN OPIS

Ups 2! Pustolovščina se nadaljuje je nadaljevanje animirane uspešnice Ups! Noe je odšel … iz leta 2015, ki ponovno spremlja prigode nenavadnih živalic – gnezdneža Filipa in grimpovke Leje.

Noetova barka, polna živali, med katerimi se skrivata tudi najboljša prijatelja Filip in Leja, pluje po širnem morju. Po tednih, ko kopnega ni bilo nikjer na vidiku, na krovu počasi zmanjkuje zaloge hrane. Pravila barke (vključno s prepovedjo jesti drug drugega!) so še vedno v veljavi, vendar pa se mir med mesojedimi in rastlinojedimi živalmi lahko zelo hitro poruši.

Po nizu nesrečnih dogodkov Filip in Leja padeta s krova v morje, skupaj z zanjimi zalogami hrane. Na krovu njunega improviziranega splava se jima kmalu pridruži Meti, klepetava mlada meduza in trojica tako odjadra svoji usodi naproti. Seveda pa nesreča nikoli ne počiva in ko jih zajame močna nevihta se ločijo. Lejo in Meti naplavi na oddaljeni samotni otok, Filip pa se prebudi v senci bruhajočega vulkana, kjer odkrije nenavadno kolonijo zelo znanih bitij, ki živijo v harmoniji.

V tekmi s časom, plimo in grozljivim vulkanom mora Filip poiskati svoje prijatelje, se ponovno združiti z očetom in rešiti celotno kolonijo pred uničenjem.

TRAILER

IZSEKI

BRATA SUPER MARIO FILM

Naslov v izvirniku: The Super Mario Bros. Movie
V kinu Pivka Sobota  29.4.2023 ob 17:00
Država / Letnik: JPN, USA/2023
Filmski žanr: Animirani film, Komedija, Pustolovski film
Režija: Aaron Horvath, Michael Jelenic
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

PODROBEN OPIS

V Cineplexx prihaja animirani film z naslovom Super brata Mario film, ki temelji na Nintendovi franšizi video iger Mario.

Animirano akcijsko komedijo je produciral studio Illumination v sodelovanju z Nintendom, distribuira ga studio Universal Pictures. Na režiserski stolček sta sedla Aaron Horvath in Michael Jelenic, scenarij pa je napisal Matthew Fogel. Film sta producirala ustanovitelj in izvršni direktor Illuminationa Chris Meledandri in Shigeru Miyamoto iz Nintenda.

Slavnemu vodovodarju Mariu je svoj glas posodil igralec Chris PrattAnya Taylor-Joy je princesa Peach, Charlie Day je Luigi, Jack Black kot Bowser, Keegan-Michael Key je Toad, Seth Rogen je Donkey Kong, Fred Armisen je Cranky Kong, Kevin Michael Richardson je Kamek in Sebastian Maniscalco je Spike.

O FILMU:
Vodovodar po imenu Mario s svojim bratom Luigijem potuje skozi podzemni labirint in poskuša rešiti ujeto princeso.

Gre za celovečerno filmsko priredbo priljubljene video igre, po japonskem animiranem filmu Super Mario Bros.: The Great Mission to Rescue Princess Peach! (1986) in ameriškem igranem filmu Super Mario Bros. (1993).

TRAILER

IZSEKI

AKTUALNO

KINODVORANA

Kapaciteta: 252 sedežev
Opis dvorane:
Kinodvorana v Krpanovem domu je bila zgrajena leta 1976 in obnovljena leta 2021.
Obiskovalcem so na voljo udobni oblazinjeni sedeži, najnovejša oprema za predvajanje filmov, vrhunsko ozvočenje ter platno, na katerem se lahko prikazuje tudi 3D filme. Dvorana je primerna za kulturne, zabavne, izobraževalne ali kongresne dogodke.

Celotna osvetlitev dvorane je bila obnovljena v letu 2021. Osvetlitev dopolnjujejo novi odrski reflektorji.

Nova pridobitev dvorane je akustična školjka za nastope pevskih zborov.

Ob najemu je možna uporaba ozvočenja za napovedovanje z 2 naglavnima mikrofonoma in enim ročnim mikrofonom.

Go to Top