fbpx

Kino Pivka

Kino Pivka2023-12-01T07:47:52+00:00

KINO PIVKA

Da smo lahko začeli uživati v lepoti javnega predvajanja gibljivih slik, sta zaslužna dva izuma: filmska kamera in filmski projektor. Obe iznajdbi sta ključni za gradnjo področja filmske kulture.

O razvoju kinematografa v Sloveniji se skozi 120-letno zgodovino sprehodimo skozi različne oblike. Čisto na začetku se pojavijo potujoči kinematografi, katerih lokacija je bila lahko zelo različna. Pojavljali so se v kavarniških, cirkuških in drugih prostorih družabnega življenja. Potujoče kinematografe so počasi zamenjale stalne namenske kinodvorane in dedicirana prizorišča na prostem, imenovana letni kino. Bistveno kasneje so se pojavili tudi zasebni kinematografi, avtomobilski ali drive-in kino. Danes pa so modni veliki kino centri, ki pod isto streho združujejo več kinodvoran, trgovin, restavracij.

Vendar pa v takšnem okolju ogled filma ni več dogodivščina kakršna je bila nekoč, saj se izgubi občutek intime in posebnosti dogodka. Če se tudi vi strinjate s tem, vas vabimo na obisk v Kino Pivka. Tu smo za vas združili prednosti sodobnih filmskih tehnologij in posebno doživetje obiska manjšega kinematografa, ki je bolj pristen, domač, vendar pa ponuja ogled filmskih novosti.

Obiščite nas.

SPORED KINO PIVKA

TRAILER

IZSEKI

TRAILER

IZSEKI

TRAILER

IZSEKI

Naslov v izvirniku:Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul

Dolžina filma:71 minutDržava / Letnik:NOR/2019

Filmski žanr:Družinski film

Igralci:Miriam Kolstad Strand, Trond Espen Seim, Anders Baasmo ChristiansenRežija:Andrea Eckerbom

Distributer: Fivia d.o.o.

Čudovita filmska dogodivščina, ustvarjena po eni najbolj znanih norveških božičnih zgodb Alfa Prøysena.

Spoznavamo glavno junakinjo Elizo, ki živi v majhni vasici. Ta je malo nenavadna, saj imajo ljudje navado pozabljati stvari. Znova in znova. Vaščani so tako pozabljivi, da pozabijo celo na božič, kar pa je zelo resna stvar. Ponovno se bosta vrnila na sceno tesar Andersen in Božiček… tokrat bosta morala pomagati mladi Elizi rešiti božič preden bo prepozno!

TRAILER

IZSEKI

Naslov v izvirniku: Migration
V kinu od: 14.12.2023
Dolžina filma: 82 minut
Država / Letnik: FRA, USA/2023
Filmski žanr: Animirani film, Komedija, Pustolovski film
Režija: Benjamin Renner, Guylo Homsy
Distributer: Karantanija Cinemas d.o.o.

Pridružili se bomo družini rac, ki se bo odpravila v južne kraje. Ustvarjalci animiranih komedij Minioni, Jaz, Baraba, Zapoj in Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov vas letošnje praznične dneve vabijo na novo dogodivščino, tokrat v višave. Poletite skupaj v neznano na zabavne in pernate družinske počitnice, kot jih še ni bilo, v novi animirani komediji, polni akcije, z naslovom Race!

TRAILER

AKTUALNO

KINODVORANA

Kapaciteta: 252 sedežev
Opis dvorane:
Kinodvorana v Krpanovem domu je bila zgrajena leta 1976 in obnovljena leta 2021.
Obiskovalcem so na voljo udobni oblazinjeni sedeži, najnovejša oprema za predvajanje filmov, vrhunsko ozvočenje ter platno, na katerem se lahko prikazuje tudi 3D filme. Dvorana je primerna za kulturne, zabavne, izobraževalne ali kongresne dogodke.

Celotna osvetlitev dvorane je bila obnovljena v letu 2021. Osvetlitev dopolnjujejo novi odrski reflektorji.

Nova pridobitev dvorane je akustična školjka za nastope pevskih zborov.

Ob najemu je možna uporaba ozvočenja za napovedovanje z 2 naglavnima mikrofonoma in enim ročnim mikrofonom.

Go to Top