fbpx

Kino Pivka

Kino Pivka2023-01-04T14:41:08+00:00

KINO PIVKA

Da smo lahko začeli uživati v lepoti javnega predvajanja gibljivih slik, sta zaslužna dva izuma: filmska kamera in filmski projektor. Obe iznajdbi sta ključni za gradnjo področja filmske kulture.

O razvoju kinematografa v Sloveniji se skozi 120-letno zgodovino sprehodimo skozi različne oblike. Čisto na začetku se pojavijo potujoči kinematografi, katerih lokacija je bila lahko zelo različna. Pojavljali so se v kavarniških, cirkuških in drugih prostorih družabnega življenja. Potujoče kinematografe so počasi zamenjale stalne namenske kinodvorane in dedicirana prizorišča na prostem, imenovana letni kino. Bistveno kasneje so se pojavili tudi zasebni kinematografi, avtomobilski ali drive-in kino. Danes pa so modni veliki kino centri, ki pod isto streho združujejo več kinodvoran, trgovin, restavracij.

Vendar pa v takšnem okolju ogled filma ni več dogodivščina kakršna je bila nekoč, saj se izgubi občutek intime in posebnosti dogodka. Če se tudi vi strinjate s tem, vas vabimo na obisk v Kino Pivka. Tu smo za vas združili prednosti sodobnih filmskih tehnologij in posebno doživetje obiska manjšega kinematografa, ki je bolj pristen, domač, vendar pa ponuja ogled filmskih novosti.

Obiščite nas.

KINO SPORED

Film distribucije Karantanija Cinemas

Obuti maček: Zadnja želja (sinhronizirano)

Puss in Boots: The Last Wish
ANIMIRANA KOMIČNA PUSTOLOVŠČINA
Na sporedu sobota, 7.1.2023 ob 17:00
1h 38min / 98min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Paul Fisher
Režija: Joel Crawford
Letošnjo jesen se v kinematografe vrača vsem najljubši, ljubeči, romantičen in neustrašen maček v novi animirani pustolovščini Obuti maček: Zadnja želja. Ko Obuti maček ugotovi, da je zapravil osem življenj, se bo odpravil na epsko popotovanje, da si povrne vseh devet življenj. Dolgo pričakovano nadaljevanje uspešnice Obuti maček iz leta 2011, ki je bila nominirana za oskarja, je režiral Joel Crawford, produciral pa Mark Swift, kreativna ekipa, ki stoji za uspešnico DreamWorks Animation Krudovi: Nova doba. Izvršni producent filma je ustanovitelj in izvršni direktor Illumination Chris Meledandri. Svoja glasova sta glavnima likoma znova posodila nominiranca za oskarja Antonio Banderas in Salma Hayek, pridružijo pa se jima še Olivia Colman, Harvey Guillén, Samson Kayo, Wagner Moura, Anthony Mendez, John Mulaney, Florence Pugh, Da’Vine Joy Randolph, Ray Winstone in drugi.

TRAILER

IZSEKI

Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Avatar: Pot vode 3D

Avatar: The Way of Water
DOMIŠLJIJSKI
Film Avatar: Pot vode vsebuje kar nekaj sekvenc z močno bliskajočo svetlobo, ki utegnejo vplivati na gledalce, ki lahko doživijo epileptični napad zaradi svetlobnih dražljajev oz. imajo kakršne koli drugačne oblike občutljivosti na svetlobo.
podnapisi
Na sporedu sobota, 7.1.2023 ob 19:30
3h 10min / 190min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: James Cameron, Josh Friedman
Režija: James Cameron
Igrajo: Michelle yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington
V glavni vlogi se vraca Sam Worthington, ki bo ponovno zaigral Jaka Sullyja. Njegovo sorodno dušo bo ponovno zaigrala Zoe Saldana, vracata pa se tudi Sigourney Weaver in Stephen Lang. V zasedbo so dodani tudi Kate Winslet, Vin Diesel, Michele Yeoh in Cliff Curtis, v za zdaj še neznanih vlogah.

TRAILER

IZSEKI

Film distribucije Karantanija Cinemas

Enkratni Mare – sinhronizirano

The Amazing Maurice
ANIMIRANA PUSTOLOVŠČINA
sinhronizirano
Na sporedu sobota, 14.1.2023 ob 17:00
1h 33min / 93min
Leto: 2023
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Robert Chandler, Toby Genkel, Terry Pratchett
Režija: Toby Genkel
Podgane! Povsod so… V pekačih za kruh, plešejo po mizah, kradejo pite izpod kuharjevih nosov…. Torej, kaj potrebuje vsako mesto? Dobrega piskača, da jih zvabi stran. Tu nastopi Enkratni Mare, ulični maček spopolno prevaro za služenje denarja. Enkratni Mare je našel čisto svojega piskača in nadlogo podgan, da bi lahkoverne meščane pretental, da mu plačajo veliko denarja. Vse gre dobro, dokler ne prispeta v oddaljeno vasico Bad Blintz, kjer srečata s knjigo obsedeno dekle Malicijo, ki ju prosi za pomoč pri razrešitvi skrivnosti svojega mesta…

TRAILER

IZSEKI

Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Fabelmanovi

Fabelmans
DRAMA
podnapisi
Na sporedu sobota, 14.1.2023 ob 19:30
2h 31min / 151min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Tony Kushner, Steven Spielberg
Režija: Steven Spielberg
Igrajo: Michelle Williams, Pul Dano, Seth Rogen
Filmi so sanje, ki jih nikoli ne pozabiš. #TheFabelmans v režiji Stevena Spielberga. Igrajo Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen in Gabriel LaBelle. V kinu to zimo! Film Fabelmanovi je režiral Steven Spielberg, napisala pa sta ga Spielberg in Pulitzerjev nagrajenec Tony Kushner (Angels in America, Caroline, or Change), ki si je prislužil nominacijo za oskarja® za scenarija za Spielbergova filma Lincoln in München. Producenti filma so trikratna nominiranka za oskarja Kristie Macosko Krieger p.g.a. (West Side Story, The Post), Steven Spielberg p.g.a. in Tony Kushner p.g.a. Izvršna producenta filma sta Carla Raij (Maestro, koproducent West Side Story) in Josh McLaglen (Free Guy, Logan). V filmu igrajo Gabriel LaBelle (The Predator, serija American Gigolo) kot 16-letni ambiciozni filmski ustvarjalec Sammy Fabelman; štirikratna nominiranka za oskarja® Michelle Williams (Manchester by the Sea, My Week with Marilyn) kot njegova mati umetnica Mitzi; Paul Dano (The Batman, There Will Be Blood) kot njegov uspešni oče znanstvenik Burt; Seth Rogen (Steve Jobs, An American Pickle) kot Bennie Loewy, Burtov najboljši prijatelj in častni “stric” Fabelmanovih otrok, in nominiranec za oskarja® Judd Hirsch (Uncut Gems, Ordinary People) kot Mitzijev stric Boris. Igralska zasedba vključuje nominiranko za oskarja® Jeannie Berlin (The Heartbreak Kid, Inherent Vice) kot Sammyjevo babico po očetovi strani, Hadassah Fabelman; Julia Butters (Once Upon a Time … in Hollywood, 13 Hours) kot Sammyjeva sestra Reggie; Robin Bartlett (Moonstruck, Lean on Me) kot Sammyjeva babica po materini strani Tina Schildkraut in Keeley Karsten (Hunters, Evil Lives Here) kot Sammyjeva sestra Natalie. Glasbo je napisal petkratni dobitnik oskarja® John Williams (Schindler’s List, Jaws), kostumograf je dvakratni dobitnik oskarja® Mark Bridges (The Artist, Phantom Thread), scenograf pa dvakratni dobitnik oskarja® Rick Carter (Lincoln, Avatar). Fabelmanove sta montirala trikratni dobitnik oskarja® Michael Kahn ACE (Saving Private Ryan, Schindler’s List) in Sarah Broshar (West Side Story, The Post). Direktor fotografije filma je dvakratni dobitnik oskarja® Janusz Kaminski (Schindler’s List, Saving Private Ryan).

TRAILER

IZSEKI

Film distribucije Con film d.o.o.

Lil, Lil, krokodil

Lyle, Lyle, Crocodile
PUSTOLOVŠČINA
sinhronizirano
Na sporedu sobota, 21.1.2023 ob 17:00
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Will Davies Bernard Waber
Režija: Josh Gordon, Will Speck
Igrani film, posnet po otroški knjigi, o krokodilu, ki živi v New Yorku.

TRAILER

IZSEKI

Film distribucije Karantanija Cinemas

Babilon

Babylon
DRAMA
podnapisi
Na sporedu sobota 21.1.2023 ob 19:30
3h 9min / 189min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Damien Chazelle
Režija: Damien Chazelle
Igrajo: Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, P.J. Byrne, Lukas Haas, Olivia Hamilton, Tobey Maguire, Max Minghella, Rory Scovel, Katherine Waterston, Flea, Jeff Garlin, Eric Roberts, Ethan Suplee, Samara Weaving, Olivia Wilde
Prihodnje leto se vračamo v Hollywood v dvajseta leta prejšnjega stoletja v epskem filmu z naslovom Babilon, ki ga je režiral in napisal scenarij Damien Chazelle (dobitnik oskarja za režijo filma Dežela La la). Zgodba je postavljena v Hollywood, v dobo jazza v dvajseta leta 20. stoletja, med prehodom iz nemih v zvočne filme, vključuje pa odlično igralsko zasedbo – v glavnih vlogah zaigrajo Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, Tobey Maguire in Olivia Wilde. V drami bomo lahko slišali izvirno skladbo “Voodoo Mama” z oskarjem nagrajenega skladatelja Justina Hurwitza.

TRAILER

IZSEKI

Faraon, divjak in princesa Le Pharaon, le Sauvage et la Princesse

Michel Ocelot / Francija, Belgija / 2022 / 83 min / francoščina / 8+

Tri zgodbe, tri obdobja, trije svetovi. Barvite animirane pripovedke za veliko platno in najdaljše noči v letu. Vizualni in glasbeni užitek za vso družino je delo francoskega velikana animacije Michela Ocelota.

režija Michel Ocelot, scenarij Michel Ocelot, likovna podoba Michel Ocelot, montaža Valentin Durning, glasba Pascal Le Pennec, distribucija FIVIA – Vojnik

Na sporedu sobota, 28.1.2023 ob 17:00

zgodba
V Sudanu živita mladenič Tanwekamani in princesa Nasalsa, ki jima ni dovoljeno, da bi se poročila, saj mora Nasalso poročiti sam faraon. Tanwekamani se odpravi v Egipt, da bi dokazal svojo vrednost. V srednjeveški Franciji živi divjaški princ, izobčen z očetovega gradu, ker je na prostost spustil zapornika. Maroško-turška pravljica iz 18. stoletja: mladenič, ki izdeluje najboljše cimetove ocvrtke, si želi srečanja z rožno princeso, ki živi skrita v sultanovi palači.

o avtorju
Michel Ocelot se je rodil na francoski rivieri, odraščal pa v Gvineji in francoski pokrajini Anjou. Po študiju umetnosti v Franciji (na Akademiji lepih umetnosti v Angersu in Akademiji dekorativnih umetnosti v Parizu) ter v ZDA (Kalifornijski inštitut za umetnosti) je svoje profesionalno življenje posvetil animiranemu filmu. Posnel je okoli trideset kratkih filmov in nanizank za televizijo in veliko platno ter prejel številne nagrade na prestižnih mednarodnih festivalih, med njimi cezarja v Parizu, nagrado BAFTA v Londonu, glavno nagrado na festivalih v Zagrebu, Odensi, Annecyju, Kijevu, Ottawi … Od svojega prvega profesionalnega kratkometražca Les Trois Inventeurs (1979) sam ustvarja scenarije in vizualno podobo vseh svojih filmov. Leta 1998 je pozornost mednarodne publike pritegnil s komercialno in kritiško uspešnim celovečernim prvencem Kirikou in čarovnica (Kirikou et la sorciere). Zaradi izjemne priljubljenosti filma je Michel Ocelot kmalu sklenil nadaljevati zgodbo o svojem malem junaku še z dvema filmoma o Kirikouju. Sledil je celovečerec Azur in Asmar (2006), ki ga je z neizmerno natančnostjo pripravljal od leta 2001 in mu je prinesel vrsto novih izkušenj.

TRAILER

IZSEKI

Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Operacija Fortune: Prevara stoletja

Operation Fortune: Ruse de guerre
AKCIJSKA KOMEDIJA
podnapisi
Na sporedu sobota, 28.1.2023 ob 19:30
1h 54min / 114min
Leto: 2023
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Ivan Atkinson, Marn Davies, Guy Ritchie
Režija: Guy Richie
Igrajo: Aubrey Plaza, Jason Statham, josh Hartnett
Pri tej operaciji vsak igra svojo vlogo. Akcijska komedija, v kateri igrajo Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone in Hugh Grant. V filmu mora super vohun Orson Fortune (Jason Statham) izslediti in ustaviti prodajo nove tehnologije smrtonosnega orožja, ki jo uporablja milijarder, posrednik z orožjem Greg Simmonds (Hugh Grant). Fortune se združi z ekipo nekaterih najboljših svetovnih operativcev (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone) in zaposli najvecjega hollywoodskega filmskega zvezdnika Dannyja Francesca (Josh Hartnett), da jim pomaga na tej svetovni tajni misiji reševanja sveta.

TRAILER

IZSEKI

AKTUALNO

KINODVORANA

Kapaciteta: 252 sedežev
Opis dvorane:
Kinodvorana v Krpanovem domu je bila zgrajena leta 1976 in obnovljena leta 2021.
Obiskovalcem so na voljo udobni oblazinjeni sedeži, najnovejša oprema za predvajanje filmov, vrhunsko ozvočenje ter platno, na katerem se lahko prikazuje tudi 3D filme. Dvorana je primerna za kulturne, zabavne, izobraževalne ali kongresne dogodke.

Celotna osvetlitev dvorane je bila obnovljena v letu 2021. Osvetlitev dopolnjujejo novi odrski reflektorji.

Nova pridobitev dvorane je akustična školjka za nastope pevskih zborov.

Ob najemu je možna uporaba ozvočenja za napovedovanje z 2 naglavnima mikrofonoma in enim ročnim mikrofonom.

REZERVACIJA
Go to Top