Zavod za turizem Pivka v septembru; mesecu pivškega turizma, pripravlja prav poseben program. Med 31. avgustom in 1. oktobrom se bo odvijal sklop dogodkov pod imenom Doživite Pivko. Program je namenjen tako lokalnemu prebivalstvu kot tudi drugim obiskovalcem, in bo omogočal doživljanje Pivke skozi kulturo in naravo.

 

Doživite Pivko je program dogodkov, ki ga organizira Zavod za turizem Pivka v obdobju med 31. avgustom in 1. oktobrom. V sklopu pestrega programa bodo obiskovalci lahko doživeli Pivko. Organizirani bodo pohodi, teki, izleti s kolesi in obiski tematskih poti za vse ljubitelje narave in športnih aktivnosti. Na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti, ki jih bolj zanima kultura. Obiskovalci se bodo lahko udeležili vodenih ogledov Centra o velikih zvereh DINA Pivka, posestva Ravne, razstave “Radio skozi čas” in na novo odprtega Ekomuzeja. Dogajanje bo med drugim vključevalo tudi glasbeni program, med dogodki pa bo tudi Zgodovikend, ki nam ga bo pripravil Muzej vojaške zgodovine Pivka.

 

Mesec dogodkov bomo zaključili s kulinaričnim dogodkom; Doživite Pivko z okusi, ta se bo odvijal 1. 10. 2023 od 11h – 17h pred Krpanovim domom v Pivki. Dogodek je organiziran v sodelovanju s podjetjem Pivka – Delamaris in je nekoliko drugače zastavljen, kot je bilo to pretekla leta. Predstavitev okusov Pivke bodo prevzeli gostinci s pestrim kulinaričnim prodajnim programom, obiskovalci pa bodo z okušanjem med ponudbo izbrali Naj okus Pivke 2023. Na stojnicah bo možno tudi kupiti kvalitetne, lokalne in medvedu prijazne izdelke. Dogajanje bo pospremljeno z glasbenimi nastopi.

 

Obiskovalce vabimo, da si po skoraj letu dni pridejo ogledati novi Ekomuzej, ki svoja vrata ponovno odpira  27. 9. 2023.