V petek, 4. novembra, smo v galeriji Krpanovega doma otvorili razstavo članic Likovne sekcije Foto kluba Žarek Sežana. Sekcija deluje od leta 2004, članice so amaterske slikarke Maruša Maraž, Božica Mihalič, Tatjana Fičur, Cvetka Šemrov, Jana Štok in Dajana Čok. Udeležujejo se različnih slikarskih prireditev ex-tempore, dobrodelnih akcij in natečajev. Njihov cilj je predvsem uživanje v amaterskem slikanju in prijetnem druženju z drugimi slikarji.

Obiskovalci lahko na tokratni razstavi občudujejo motive in paleto barv, ki predstavljajo domači Kras. Dela vključujejo različne elemente in vsebinske poudarke. Likovni kritik je napisal, da preko njihovih likovnih del prihaja do prepričljivega izraza domišljijski svet in duhovnost. Otvoritev so popestrili pevci vokalne skupine Brkinci, zaključili pa smo jo s kozarcem terana.

Tej otvoritvi je sledilo odprte razstave avtorja Vanje Merviča vzemi-prežveči-odvrzi v pivški Hiši kulture. Dejstvo, da smo imeli v Pivki isti dan otvoritev dveh likovnih razstav, nakazuje, da Pivka postaja tudi likovni center. Z ogledom različnih razstav občani bolje razumemo likovno govorico, razvijamo kritičnost in lastno vrednotenje likovnih stvaritev. Veselimo se tudi prihodnjih razstav in vabimo obiskovalce k ogledom v Krpanovem domu in v Hiši kulture.