V soboto, 30. septembra, sta občini Postojna in Pivka gostil izjemen tekaški dogodek v Sloveniji, Dina Trail 2023. Tekmovanje je bilo razdeljeno na dve razdalji, 30 km Medved in 15 km Ris, s poudarkom na izjemnih tekačih in slikovitih poteh, ki so pritegnile ljubitelje trail teka iz celotne države.

Na izjemno zahtevni 30 km progi so se izkazali najboljši moški tekači. Anže Šenk je zasedel prvo mesto, sledila sta mu Tomaž Senica na drugem in Blaž Kozjek na tretjem mestu. Na ženski strani 30 km proge je Alja Kavčič prevzela vodstvo, z drugim mestom Tinkare Robek in tretjim mestom Anje Pirih.

V kategoriji 15 km so se pri moških odrezali Marko Žagar, ki je zasedel prvo mesto, sledila sta mu Fedja Lah na drugem in Andrej Velišček na tretjem mestu. Pri ženskah na isti razdalji pa je Tea Poropat dominirala, Klarisa Sipoš je osvojila drugo mesto, Nika Meglič pa tretje.

Organizatorji so poudarili, da so vsi tekači uživali v dogodku, ki je ponujal spektakularne razglede, noro zahtevne poti in pozitivno vzdušje. Poleg tega so se organizatorji zahvalili številnim sponzorjem, brez katerih dogodek ne bi bil mogoč.

Med glavnimi sponzorji so bili Občina Postojna, Zavod Znanje Postojna, javni zavod, Visit Postojna, Kovod Postojna, Občina Pivka, Zavod za Turizem Pivka- Visit Pivka, Red Bull, 4Endurance Slovenija, Kolesarski center Grasca, Pivka, Izišport iz Cerknice, Florjan Žnidaršič s.p. za pripravo hrane in Zagret za tek podcast.

Dogodek Dina Trail 2023 je tako pustil močan vtis in utrdil svoj položaj kot enega bolj atraktivnih trail tekov v Sloveniji. Organizatorji se zahvaljujemo vsem udeležencem, sponzorjem in prostovoljcem, ki so prispevali k uspehu letošnjega dogodka.