Sodelavke in sodelavci Pivške območne Karitas smo z našimi gosti v torek, 19. aprila 2022, v galeriji Krpanovega doma odprli razstavo likovnih del “Umetniki za Karitas”. Večina likovnih del je nastala v likovni koloniji Umetniki za Karitas, ki poteka vsako leto v avgustu na Sinjem vrhu. Letošnja, 27. kolonija je potekala pod geslom “Z očetovim srcem”.

Sinji vrh je v povezavi s Karitas postal zbirališče umetnikov, ki darujejo svoj talent in čas, saj ustvarjajo brezplačno in dobrodelno. Prihajajo iz različnih krajev in koncev sveta, so različnih pogledov, vse pa združuje klic po dobrodelnosti in pomoči drugemu. Med njimi so najpomembnejši slovenski in tuji umetniki, profesorji na likovnih akademijah in dobitniki najvišjih priznanj pa tudi številni drugi, ki so svoja likovna dela darovali za Karitas.

Vsa njihova dela so naprodaj, izkupiček pa je vedno namenjen otrokom, družinam in posameznikom, ki se znajdejo v hudi stiski.

Veseli smo, da je ta razstava, ki potuje po Sloveniji in tudi drugih državah, že drugič v Pivki. Ogledate si jo lahko vsak dan v galeriji Krpanovega doma do 6. maja 2022.

Morda bo tudi vas pritegnila katera izmed umetnin, da se boste odločili za nakup in na ta način pomagali nekomu prebroditi hudo stisko.

Vljudno vas vabimo na ogled razstave!

Sodelavke in sodelavciPivške območne Karitas