Ob posebnem občinskem turističnem dogodku Okusi pivških jezer 2022 smo v Pivki gostili prijatelje iz pobratene občine Durach in partnerskega mesta Tivat. Prvič smo bili skupaj predstavniki treh držav. Prav zaradi tega so bili skupni dnevi še bolj pestri in zanimivi.

V petek, 23. septembra, je goste na Občini sprejel župan Robert Smrdelj. Poudaril je pomen tovrstnih druženj za spoznavanje dobrih praks in izmenjavo izkušenj. Občina Pivka, Komisija za pobratene občine in Zavod za turizem Pivka se zahvaljujemo vsem, ki ste prispevali k dobremu počutju naših gostov. Gostiteljem za ves trud, klapi Škvadra za odlično vzdušje, gasilcem PGD Košana za zabavno popoldne in večer, Parku vojaške zgodovine za predstavitev zbirk, ponudnikom, velikemu številu harmonikarjev in predvsem ljudi dobre volje, ki so vsak po svoje poskrbeli za prijetne skupne trenutke.

Gostje so se pri nas odlično počutili in zagotovili, da se bodo v Pivko še vrnili. Vsi občani so lepo vabljeni k sodelovanju! Izmenjave obiskovalcev v prijateljska mesta bodo potekale tudi v prihodnje.