Od očaka in narodnjaka, velikega humanista in preroka, človeka z veliko začetnico ter častnega občana občine Pivka so se s pesmijo poslovili tudi pevci kvarteta Sonček.

Na tržaškem pokopališču pri sv. Ani so se včeraj dopoldne poslovili od pisatelja in akademika Borisa Pahorja, ki je v 109. letu starosti preminil na svojem domu v Trstu prejšnji ponedeljek. Na pogrebni slovesnosti, ki so se je udeležili številni predstavniki javnega in kulturnega življenja se je zbralo veliko ljudi. Pogrebno mašo je daroval škofov vikar za Slovence v Gorici Karlo Bolčina. V pridigi je dejal, da je Boris Pahor vse življenje pisal in govoril o svojem razočaranju in obenem upanju, o trpljenju in obenem odrešenju, o grenkobi in obenem tolažbi.

S petjem pri sveti maši so željo pokojnega Borisa izpolnili pevci kvarteta Sonček. V njegovo bližino so vstopili preko sopevca Petra Tomšiča, ki je v zadnjih petnajstih letih pisateljevega življenja postal njegov največji  zaupnik, sogovornik, predvsem pa prijatelj v najglobljem smislu te besede. Ob grobu zapeta pesem Slovenec sem je bil zadnji poklon prijatelju s hvaležnosti za marsikatero skupno uro in čast, da so bili del njegovega dolgega življenja.