V torek, 24.5.2022,  smo otroci in vzgojiteljici skupine Medvedki iz Vrtca Pivka ob pomoči Lukasove mame Yoire, Erike Kovačič, višje svetovalke za promocijo, turizem in splošne zadeve, ter Jane Gržinič, direktorice Zavoda za turizem,  odprli razstavo »Prijateljstvo«.

S pomočjo mame Yoire smo v vrtcu nedavno uživali v delavnici z glino, kjer smo ustvarjali raznovrstne izdelke po trenutnih otroških vzgibih. Porodila se je ideja, da bi izdelke pokazali širši javnosti. Z mamo Yoiro smo se odločili, da v galeriji Krpanovega doma pripravimo razstavo glinenih kipcev in fotografij, na katerih je razviden potek ustvarjanja.

Na dan otvoritve smo pogumno zakorakali v prostore Krpanovega doma, kjer sta nas toplo pozdravili Erika in Jana. Predstavili smo se, nato pa odšli do galerije, kjer smo si ogledali naše in Yoirine umetnine. Umetnica je oblikovala človeške figure vseh nas v skupini in jih postavila v obliko srca. Gospa Jana je na začetku pozdravila peščico obiskovalcev – staršev in starih staršev- nato pa nas povabila, naj se predstavimo s kratkim programom. Po petju in plesu smo odšli v prostor, kjer smo si ogledali predstavitveni filmček o Kubi – deželi, od koder prihaja Lukasova mama, ter se zavrteli v ritmih njihove glasbe. Za zaključek smo se posladkali s slastnimi češnjami ter z obljubo, da se še kdaj vidimo.

Vse vljudno vabimo na ogled naše razstave v galerijo Krpanovega doma do 8. junija 2022. Ne bo vam žal. Ker… že pri majhnih otrocih poudarjamo pomen prijateljstva. Enotnosti. Predanosti. Zavedanju. Pripadnosti nekomu.

Razstava »Prijateljstvo« ima globok pomen, ki se dotakne srca vsakega obiskovalca. Če si jo le ogleda z otroškimi očmi.

Zahvala gre vsem in vsakemu posebej, ki so nam omogočili to prijetno izkušnjo in prelepo dopoldne.