V soboto, 8. oktobra 2022, so na jesensko okrašenem odru dvorane Krpanovega doma ob 20. obletnici delovanja nastopili pevci zasedbe Studenec.

Koncert je bil sestavljen iz treh delov, dogajanje je v svojem slogu povezovala Tinkara Volk, popestrili pa so ga članice instrumentalne zasedbe Sempervivum in citrar Tomaž Plahutnik. Med skupnimi pesmimi so se prepletali različni solo nastopi.

Ustanoviteljica in umetniška voditeljica skupine Irena Rep je opisala začetke in razloge za glasbeno delovanje. Glasba je čudežna, res čas z njo hitreje mineva, hkrati pa ne dovoli staranja. Člani pevske skupine so prepotovali svet, nastopali v veliko državah, si nabrali veliko zgodb in spoznali številne prijatelje.  Njihov prispevek k kulturni prepoznavnosti Pivke je zagotovo zelo velik. V mnogih izrečenih nagovorih smo jim čestitali za dosedanje uspehe, jim zaželeli, da njihov glasbeni studenec ne bi nikoli presahnil in da bi še dolgo in odlično »žuborel« v veselje njihove zveste publike.

Zadnji del koncerta je bil namenjen tujim avtorjem, v izboru je gotovo vsak obiskovalec našel nekaj za svojo dušo. Sedanji člani skupine, veliko »bivših« in občinstvo smo koncert zaključili s skupno Avsenikovo Slovenija, od kod lepote tvoje.

Glasbena jesen v Pivki še ni zaključena. Kvartet Sonček nas v petek, 14.oktobra, ob 20. uri vabi na koncert ob 30. obletnici delovanja v avlo Osnovne šole Pivka. Nastopili bodo številni gostje, med njimi tudi zasedba Studenec. Obeta se še en doživet glasbeni večer. Lepo vabljeni!

Zavod za turizem Pivka

Zavod za turizem