Na letošnjih Okusih Pivke 2025 so med številnimi ponudniki posebno pozornost pritegnili Nepalci, zaposleni v podjetju Skupina Pivka-Delamaris, ki so se povezali pod imenom SANGAI. S svojim nasmehom, toplino in edinstvenimi začimbami so obiskovalce popeljali v čisto drugačen svet okusov in kultur. Njihove jedi iz lokalnih sestavin so ponujale pristno izkušnjo nepalske kulinarike – barvito, aromatično in polno srčnosti.
Nepalski sodelujoči so se v Pivki hitro povezali z domačini in obiskovalci, mnogi so prav pri njih prvič poizkusili momo, tradicionalne nepalske cmoke, ki so postali pravi hit med obiskovalci festivala. Njihova udeležba na dogodku je dokaz, da Okusi Pivke niso le kulinarični festival, temveč tudi prostor srečanja kultur, izmenjave znanj in prijateljstev.
Skupnost Sangai v Pivki povezujejo in usmerjajo domačini Martin Godina, Primož Kaluža, Aljaž Godina in Martin Ukmar, ki s predanostjo skrbijo za sodelovanje in vključevanje tujih delavcev v lokalno okolje. Pomembno vlogo ima tudi Santosh Adhikari, ki deluje kot most med lokalno skupnostjo in Nepalom ter skrbi, da prijateljske vezi rastejo v razumevanju in spoštovanju obeh kultur.
Da bi prijateljstvo med Pivko in Nepalom še okrepili, bodo člani ekipe Sangai v januarju pripravili poseben dogodek – Nepalski večer, ki bo potekal v soboto, 24. januarja 2026, v popoldanskih in večernih urah pred in v Krpanovem domu.
Obiskovalci bodo odkrivali čudesa Himalaje:
-
v MMC dvorani si bodo lahko ogledali dokumentarni film o Nepalu,
-
spoznavali nepalsko kulturo, glasbo in vsakdanje življenje,
-
in seveda okušali njihove jedi, ki jih bodo ponovno pripravljali pred Krpanovim domom.
Nepalski večer bo priložnost, da se skozi okuse, slike in zgodbe približamo državi, ki leži pod streho sveta – in spoznamo ljudi, ki so s svojo srčnostjo obogatili tudi našo skupnost.
Lepo vabljeni, da skupaj začutimo toplino Nepala – v srcu Pivke! 💚





