Zaključni dogodek meseca pivškega turizma z naslovom Doživite Pivko je pred Krpanov dom privabil veliko obiskovalcev od blizu in daleč. Šest ponudnikov ( Domača Marenda, Gostilna Skok, Okusi Filipinov Brožič Gregor s.p., Bar Stari Tišlr, Park Šempjtr Pivka, Florjan Žnidaršič s.p.) je pripravilo več različnih jedi, pogoj je bil le, da sta osnovni mesni surovini piščančje meso ali ribe podjetja Pivka – Delamaris.
Kuharji so bili zelo inovativni in so vsem jedem dodali sodoben navdih. Obiskovalci so glasovali za Naj jed Pivke 2023, največ jih je prepričal Gregor Brožič s spomladanskim zavitkom.
Kulinariko je spremljala lokalna tržnica z bogatim izborom različnih izdelkov in pridelkov. Dogajanje je popestrila skupina gostov iz Brodskega Stupnika. Na stojnici so ponujali odlične slavonske dobrote: sarme, mesnine, sire in domač kruh. Za posebno vzdušje pa so poskrbeli pevci Klape Jadran iz Tivata, domači harmonikaši in odlično bavarsko pivo.