Sodelavci Centra Dina in Javnega zavoda Turizem – Pivka smo pripravili cikel jesenskih predavanj, posvečenih zdravilnim učinkov gozdov, spoznavanju skrivnega življenja risov, raziskovanju arheološkega najdišča Parska golobina ter srečanju rejcev in druge javnosti, na katerem bomo spregovorili o novostih na področju kmetijskih ukrepov za preprečevanje škod po velikih zvereh, stanju na tem področju v Evropi, vzreditelj psov in rejec drobnice pa bo spregovoril o lastnih izkušnjah. Več o celotne programu v prilogi.

Tokrat vas vabimo na prvo predavanje z naslovom Ekosocialne vloge gozda in zdravilni učinki dreves (gozdna terapija), ki se bo začelo ob 18. uri v četrtek, 11. novembra 2021, in bo potekalo prek spletne plaforme zoom ter na fb strani Dina Pivka. Gostili bomo dr. Matejo Kišek, ki nam bo predstavila ekosocialne vloge gozda, zdravilne učinke dreves in vlogo dreves v prazničnem času, ki prihaja. Dotaknila se bo tudi zanimive teme – v svetu vse bolj priznane gozdne kopeli, ki izkorišča pozitivne učinke gozda na zdravje ljudi.

Mateja Kišek, je doktorica znanosti s področja upravljanja gozdnih ekosistemov in profesorica na Srednji gozdarski in lesarski šoli Maribor, avtorica številnih člankov o drevesih, (ustvarja rubriko v reviji Lovec in Moj mali svet). Doma je z znane Gašperjeve domačije na Močilnem pri Radečah, kjer raste najdebelejše slovensko drevo – Gašperjev kostanj (v prsnem obsegu meri drevo 11,10 metra, staro je več kot 400 let).

Predavanje, ki bo trajalo 45 minut, bo ob 18. uri dostopno s klikom na povezavo ZOOM ter prek Facebook live na FB strani Dina Pivka.

Vljudno vabljeni v gozdno kopel!