V galeriji Krpanovega doma je na ogled nova razstava, razstava del Tatjane Korečič in Jane Korečič, matere in hčere.

Živita v Vrtojbi, njune umetniške korenine pa segajo na Štajersko, bolj natančno v Celje, kjer je Tatjanin oče predal naslednjim generacijam smisel za umetnost in estetiko. Že vrsto let prirejata skupne razstave, kjer predstavljata dva pogleda v umetnost. Vsaka od njiju je namreč razvila svojevrsten stil.

Tatjana ponuja motive v fragmentirani abstrakciji, ki vseskozi išče nove ključe sestavljenih delcev. V njenih slikah se odraža srce ženske, polne sanj, življenjske energije in kreative. Skozi leta  je uspela razviti edinstven, sedaj že razpoznaven stil.

Jana rada kombinira raznovrstne motive v novih in avantgardnih kombinacijah, ki ponujajo iskanje zanimivih sporočil. Navdih ji prinašajo dogodki iz življenja in s področij, ki jih raziskuje in poglablja. Tako nastajajo nove interpretacije vsega, kar jo trenutno navdušuje.

Skupni imenovalec jima predstavlja medij – akril. Na njunih razstavah vam ne bo nikoli dolgčas, vselej boste vstopili v čudovit, večplasten svet.

Obe delujeta tudi v likovnem društvu Šempeter, v katerem si prizadevata, da bi umetnost postala stalnica lokalnega družbenega življenja.