Bruno Gröning (1906 – 1959) je bil preprost mož, ki je imel intuitivno znanje o življenjski moči, kako se človek z njo poveže in kako jo lahko sprejema, da si povrne zdravje in življenjsko radost. Mnogi so ga imenovali “čudodelni zdravilec”.
Leta 1979 je Grete Häusler ustanovila Krog prijateljev Bruna Gröninga, ki širi učenje Bruna Gröninga in je eno največjih svetovnih združenj za ozdravitve po duhovni poti. Deluje v 130 državah po vsem svetu, nepridobitno in v skupno dobro. Še danes se s pomočjo Brunovega učenja dogajajo številne ozdravitve, ki jih preverjajo in dokumentirajo zdravniki iz medicinsko-znanstvene strokovne skupine Kroga prijateljev.
Leta 2013 je Svetovna organizacija za mir (WPPS), podorganizacija OZN, podelila Krogu prijateljev Bruna Gröninga nagrado za mir (Peace Pole Award): “Ta nagrada je priznanje za življenjsko delo Bruna Gröninga in za vse prijatelje Bruna Gröninga po vsem svetu, ki poslanstvo miru, ljubezni, harmonije in možnosti ozdravitve po duhovni poti, z zglednim delovanjem, prenašajo naprej”.
Dokumentarni film Fenomen ozdravitve na impresiven način prikazuje dejavnosti Kroga prijateljev Bruna Gröninga po vsem svetu. Gledalci izvedo, kako se je delo Bruna Gröninga razvijalo po njegovi smrti (1959) in v kolikšni meri se pomoči in ozdravitve po duhovni poti dogajajo tudi danes, ne glede na religijo, barvo kože in kulturo. Napeti intervjuji, strokovne izjave zdravnikov in osebne izpovedi prijateljev Bruna Gröninga iz številnih držav izražajo širino Kroga prijateljev Bruna Gröninga.
Dokumentarni film Fenomen ozdravitve si lahko ogledate v Krpanovem domu v Pivki, v soboto, 20. maja 2023, od 14.00 do 19.30 ure (vmes bosta 2 odmora).
Vstopnine ni, prostovoljni prispevki so zaželeni.
Informacije: www.bruno-groening-film.org ali mob. št.: 031 584 898.