Zavod za turizem Pivka se mednarodnemu dnevu turističnih vodnikov pridružuje s organizacijo brezplačnih vodenj.
Vabimo vas, da se nam pridružite!
• Voden ogled Centra o velikih zvereh Dina
o KDAJ? Sobota, 18. februar, ob 11. uri
o KJE? Krpanov dom, Prečna ulica 1, 6257 Pivka
Vabimo vas, da doživite svet velikih zveri. Skupaj z lokalno vodnico boste spoznali biologijo in ekologijo velikih zveri – njihovo »družinsko« življenje, prehrano, življenjski prostor. Preko interaktivnih postaj bo raziskovanje še bolj doživeto. Zavedamo se, da tematika velikih zveri pri ljudeh izzove različne občutke – tudi to bomo nagovorili in skupaj razbijali stereotipe o medvedu, volku in risu. Predstavili bomo izzive sobivanja in rešitve, ki so na voljo.
Vodenemu ogledu bo sledil čas za samostojno raziskovan. Posebno doživetje je pogled skozi očala za virtualno resničnosti, iskanje digitalnih sledi in preizkus znanja na kvizu hitre tačke.
Vodenje bo trajalo približno eno uro in bo potekalo v vsakem vremenu.
• Voden sprehod med Pivškimi jezeri
o KDAJ? Sobota, 18. februar, ob 13. uri
o Kje? Ekomuzej, Slovenska vas 10, 6257 Pivka
Vodnik vas bo pričakal pred Ekomuzejem, ki je zaradi prenove trenutno zaprt. Odpravili se boste do Petelinjskega jezera, ki je drugo največje presihajoče jezero na Pivškem. V njem voda ostaja najdlje. Že na poti do razgledne točke se bodo odpirali tudi čudoviti pogledi na Sv. Trojico. Zgodba o junaku, ki je bil doma s pod Sv. Trojice vam je gotovo že poznana, a ob interpretacije lokalnega vodnika, boste Martinu Krpanu gotovo izvedli še kaj novega.
Voden ogled bo trajal približno dve uri. V primeru slabega vremena vodenje odpade.