Včerajšnji deževni dan ni pokvaril razpoloženja v Pivki

Vasi, društva, organizacije in države so pripravile pestro ponudbo tako domače, kot tudi nekoliko bolj eksotične hrane.

Muzikanti z Aljažem na čelu pa so dali celotnemu dogodku tisto piko na i.

Predstavili so se:  vaške skupnosti Trnje, Zagorje, Palčje, Narin, Stara Sušica, Suhorje, trška skupnost Pivka, Kulturno društvo Lipa Pivka, Turistično društvo Pivka, Kmetijski krožek s Tamaro Urbančič, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, Čebelarsko društvo Pivka, Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom, Kulturno društvo Tuščak Bač, Društvo Mladi za Pivko, Zavod za turizem Pivka, RRA Zeleni kras.

Pridružili so se tudi predstavniki držav Albanije, Bosne, Kube, Srbije in Ukrajine, pobratena bavarska občina Durach ter prijatelji iz Črne gore.

Kmetije Cestni iz Parij, Sedmak iz Nadaljnjega sela, Polja Sivke Domača marenda pa so prodajali njihove pridelke in izdelke.

Poskušali smo lahko tradicionalne in stare jedi kot je krompir v zevnici, krompir z ocvirki in golaže…., poznanim okusom se je pridružil kubanski kongris (riž s črnim fižolom), ocvrte plantane, coco loco, ukrajinski boršč in narisniki s krompirjem, sarme, baklave, bureki, srbski žar, skratka, obiskovalci so imeli zelo pestro izbiro. K hrani se je prilegla še bavarsko pivo, ki so ga postregli naši prijatelji iz pobratene občine Durach.

Vsem ponudnikom iskrena hvala za srčen pristop, vsem obiskovalcem pa za podporo.

Nasvidenje še kdaj. 🤗

Fotografije z dogodka so dostopne na Facebooku.